• Sinds 2013 toonaangevend
  • Een oplossing voor elk bedrijf
  • Ons team verbindt en ontzorgt
Klantbeoordeling: 4,3 / 5

Inspiratie

OERsterk in 6 weken

Esli de Kok
Leestijd: 3 minuten

Ik ben nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar dingen die ik kan verbeteren, zowel op werk- als privégebied. Waarbij het privé voornamelijk gericht is op sport: elk jaar stel ik een hoofddoel zodat ik daar naartoe kan trainen. Het geeft mij houvast en zorgt voor structuur. Naast dat dit mij energie geeft, vraagt het ook wat van mijn lichaam. Om dit in goede balans te houden, blijf ik steeds zoeken naar manieren hoe ik mijzelf in de juiste energiebalans kan houden. Dit heeft met keuzes te maken op veel verschillende vlakken, maar door de samenwerking met Richard de Leth werd ik weer getriggerd om naar mijn voeding te kijken. Hierdoor kwam ik terecht bij het boek ‘OERsterk in 6 weken‘. In dit boek lees je over de zes sleutelfuncties in je lichaam: ontlasting, libido, energie, stemming, gewicht en slaap. Deze functies kun je, blijkbaar, meetbaar verbeteren en dat heeft invloed op je energie, geluk en productiviteit.

Daarnaast krijg je in 6 weken tijd ook verschillende opdrachten om mee aan de slag te gaan. Ik moest bijvoorbeeld een vragenlijst invullen waardoor ik meer inzicht kreeg in het functioneren van mijn eigen sleutelfuncties. Dit heeft mij bijvoorbeeld geholpen om directer aan de slag te gaan met mijn slaap en ontspanning. Een kopje koffie na het eten, heerlijk! Echter doet cafeïne over het algemeen pas na een half uur zijn werk en is het pas na 2 uur uitgewerkt. Reken maar dat als je om 20:00 uur een kopje koffie neemt en je twee uur later naar bed wil, je niet meteen een oog dicht doet. Koffie na 14:00 uur is voor mij dus uit mijn schema gehaald. Ook leerde ik dat 50% van de Nederlanders niet goed slaapt, persoonlijk vond ik dat best een schokkende ontdekking. Uiteindelijk gebruik je slaap om te herstellen, de prikkels van overdag te verwerken, om zo de volgende dag weer met voldoende energie de dingen te doen die je wilt doen.

Naast opdrachten en feiten staan er ook handige tips in het boek. Bijvoorbeeld de 3-dagen regel, die je helpt je bij het variëren van je voeding. Het is namelijk best lastig om af te wisselen in je voeding. Ik ga toch best wel lekker op vaste recepten, maar voor je ontlasting en energie is het veel beter om te variëren. Verzin bijvoorbeeld drie verschillende ontbijtjes, voor mij is dat yoghurt met granola, een groene smoothie en havermout. Deze wissel ik af, zo eet ik maandag tot en met zaterdag lekker gevarieerd en op mijn zondag kies ik waar ik zelf zin in heb!

Veel van de informatie in het boek is je vast bekend, dat gold ook voor mij. Het heeft mij echter wel geholpen om weer bewust te worden van mijn patronen en eerlijk te kijken naar waar mijn verbeterpunten zitten. Daar kies ik er een aantal van uit waar ik me voor de komende periode (4 maanden) op focus. Op deze manier houd ik het behapbaar en leuk voor mijzelf, alles in een keer veranderen is namelijk niet haalbaar, maar een aantal kleine dingen kiezen en die goed doen, dat werkt voor mij.

Meer inspiratie

Vitality Circle XII
VITALITY CIRCLE X
VITALITY CIRCLE IX
Vitality Circle VIII
PARTNERDINER 2.0
EERSTE PARTNERDINER
TEAM EVENT 2024
‘The Imposter Syndrome’ op de werkvloer

Volg ons en blijf op de hoogte

Contact

Geef je op voor onze updates